Коли відкриється та яким буде новорічний парк на ВДНГ у Києві

Новорічний парк на ВДНГ цьогоріч працюватиме в умовах критичного енергозаощадження

Новорічний парк "Зимова Країна на ВДНГ" цьогоріч працюватиме в умовах критичного енергозаощадження. Про це повідомляє пресслужба ВДНГ.

Зазначається, що парк працюватиме з 10 грудня по 26 лютого, щоденно з 10:00 до 21:00. Вхід - вільний.

"Від новорічної сцени й усіх заходів відмовилися - територія Експоцентру, як і влітку, працюватиме виключно в режимі парку. Жодних коштів із держбюджету на облаштування "Зимової Країни" залучати не будуть, усі активності на території реалізують власним коштом підприємства. Для прикраси локацій використають декорації минулих років", - йдеться у повідомленні.

Попри складну ситуацію буде встановлена новорічна ялинка, а також ковзанка, гірка, Резиденція Санти, Оранжерея та ще деякі зимові локації. Усі вони почнуть працювати 10 грудня.

Основні локації комплексу переведено на альтернативні види енергозабезпечення. Ковзанка також матиме окремий генератор. Кількість святкового освітлення залежить від ситуації в енергетиці. Для нього планують використовувати Led-гірлянди. Для контролю збалансованого споживання електроенергії встановлено "розумні" лічильники. 

Фудкорти зроблять акцент на стравах, які можна приготувати "на вогні". Поруч встановлять спеціально облаштовані бочки для обігріву, з вогнищем і дровами.

Ялинка в Києві буде максимально енерговідповідальною, - гендиректор Yasno вибачився за публікацію компанії. Гендиректор Yasno Сергій Коваленко вибачився за публікацію на сторінці енергокомпанії щодо київської ялинки і заявив, що насправді Головна ялинка України цього року буде енерговідповідальною і водночас святковою.

"Колеги вітали рішення міської влади цього року зекономити електроенергію та ставити ялинку без ілюмінації і гірлянд. І щоб показати всім, скільки саме економиться електроенергії завдяки відмові від ілюмінації - ми вирішили зробити інфографіку. Але контекст зчитали інакше. Десь вийшли відверто перекручені публікації. Новорічна ялинка буде і буде максимально енерговідповідальною, але все одно святковою для всіх нас. Пост який невірно зчитали - зняли. На жаль, інколи трапляються подібні історії. Вибачайте", - написав Коваленко.

Якою буде головна новорічна ялинка у Києві: організатори показали ескіз (ФОТО). Попри повномасштабну війну, у Києві може бути встановлена головна ялинка країни як символ Нового року та Різдва. Цього року не буде традиційних масових святкувань, проте ялинку планують встановити.

Вже розроблено декілька варіантів ескізів головної новорічної ялинки 2022-2023. Один із ескізів можна побачити на фото у матеріалі "Коментарів". Ялинка виконана в кольорах національного прапора, у підніжжі стоять янголи, а на маківці замість різдвяної зірки – тризуб.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися