У Києві відзначать визволення України від нацистів

День визволення України відзначається щорічно 28 жовтня

У Києві пройдуть заходи, присвячені 76-ї річниці визволення України від німецько-фашистських загарбників. Про це повідомляє "Вечірній Київ".

Так, покладання квітів до могили Невідомого солдата в парку Вічної Слави заплановано на 28 жовтня. Щорічно в цей день квіти покладали і до інших меморіалів і пам'ятників, які відносяться до періоду Другої світової війни.

День визволення України від фашистських загарбників - це свято, яке відзначається в Україні щорічно 28 жовтня, в день остаточного вигнання військ нацистської Німеччини і її союзників за межі сучасної території України, в день повного витіснення угорських і німецьких військ з західного регіону нинішньої України. У роки Другої світової війни Україна опинилася в епіцентрі найжорстокіших битв. За підрахунками істориків, в ході військових дій на території України загинуло близько 3 млн радянських солдатів і офіцерів. На окупованій території України загинуло близько 3 млн 900 тис. осіб - кожен шостий житель. Понад 2 млн українців були вивезені для примусової праці до Німеччини. Повністю або частково було зруйновано понад 700 міст і 28 тис. сіл, близько 10 млн осіб залишилися без даху над головою.

Як повідомляв портал "Коментарі", в День Незалежності України 24 серпня у Києві та інших населених пунктах країни повинні провести урочистості за участю представників органів державної влади, місцевого самоврядування, учасників ООС / АТО і громадськості. Ще одним обов'язковим пунктом святкових заходів буде покладання квітів до пам'ятних знаків та місць поховань видатних діячів українського державотворення, борців за незалежність, які загинули учасників Революції Переваги, учасників ООС / АТО.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися