У Софії Київській виставлять на огляд ескізи герба України

Під час виставки ескізів герба буде працювати журі, яке визначить переможця

Національний заповідник "Софія Київська" прийме у своїх стінах виставку конкурсних робіт ескізів великого Державного Герба України. Виставка пройде в листопаді. Про це передає "Інтерфакс-Україна".

Так, за повідомленням організаторів, з можливими варіантами герба, які були подані на конкурс, може ознайомитися кожен бажаючий.

"У листопаді, в приміщенні Софії Київської планується провести публічну виставку всіх наданих на конкурс ескізів, щоб громадськість і всі бажаючі могли прийти і ознайомитися", - сказала глава Державного агентства з питань мистецтва та художньої освіти Галина Григоренко.

За її словами, під час цієї виставки і буде проходити засідання журі, яке обговорить, яким чином вибере переможця конкурсу.

Вона зазначила, на даний момент надійшло вже 40 заявок з ескізами на участь в конкурсі, вони продовжать прийматися до 1 листопада. Підведення підсумків конкурсу має відбутися до 1 грудня 2020 року.

Нагадаємо, в даний час в Україні затверджено тільки малий герб - тризуб.

Осінь в Києві ознаменувався кількома квітковими виставками. Так, портал "Коментарі" вже повідомляв читачам про квіткових героїв мультфільмів .



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися