В метро у Києві відкрили виставку про насильство під час війни (ВІДЕО)

Що відомо про експозицію під назвою "Вишиті болем"

На станції столичного метро "Золоті ворота" відкрили виставку "Вишиті болем", присвячену підтримці людей, які пережили насильство під час війни. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на організаторів заходу.

Мистецьку експозицію "Вишиті болем" створили в межах проєкту "Жіноче лідерство: на шляху відновлення України". Ця виставка є продовженням інформаційної платформи "Далі Є" в рамках українсько-швейцарського проєкту "Психічне здоров’я для України", покликаного допомогти людям, які пережили сексуальне насильство на війні.

"Вишиті рушники завжди мали сакральне значення для нашого народу. Кожен стібок, хрестик, символ несе повідомлення. Вони є частиною нашого коду, частиною народної пам’яті, де колись буде й ця війна. Про сексуальне насильство під час війни говорити складно і боляче. Та дуже важливо підтримати тих, хто поки сам не готовий говорити про пережите. Ми хочемо допомогти їм заговорити, звернутися по допомогу й у такий спосіб розділити свій біль", – розповіла керівна партнерка агенції One Health Наталя Ольберт-Сінько.

Кожна історія, що вишита на рушнику, вигадана, але заснована на досвіді реальних людей, які зазнали сексуального насильства від російських військових і зараз перебувають на шляху зцілення. Прочитати ці історії можна на сайті організаторів заходу.

"Людям, котрі пережили сексуальне насильство, безперечно важко про це говорити. Та ще важче – залишатись із такими спогадами сам-на-сам. Одна з цілей проєкту полягає у тому, щоб показати постраждалим, що вони не самі – поруч дуже багато тих, хто готовий простягнути руку допомоги і разом пройти шлях зцілення", – прокоментувала психологиня платформи SafeWomenHub Інна Михальова.


Виставка "Вишиті болем" триватиме впродовж тижня на столичній станції метро "Золоті ворота" до 2 лютого. На інформаційній платформі експозиції є необхідна інформація для тих, хто пережив сексуальне насильство під час війни: як та де можна отримати медичну, психологічну, юридичну та правову допомогу тощо.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися