Синоптики підвели підсумки аномально теплого січня у Києві

Січень у столиці увійшов у десятку найтепліших з 1881 року

Стали відомі підсумки аномально теплого січня у столиці. Спостереження з метеостанції Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського показують, що середньомісячна температура повітря у січні в Києві становила -0,3°C, тобто на 2,9°C вище за кліматичну норму. Цей січень у столиці увійшов до десятки найтепліших з 1881 року.

Найхолодніше було вранці 7 січня, коли мінімальна температура склала -10,0°C, а у найтепліші дні, 1 і 2 січня, спостерігалася максимальна температура у +13,2°C. Ці січневі дні стали найтеплішими за 143 роки спостережень у столиці. За місяць у Києві кліматологи зафіксували 16 температурних рекордів.

На проспекті Науки опадів випало лише 19 мм, тобто 51% від кліматичної норми. Цьогорічний січень – 20-й у рейтингу найпосушливіших місяців у Києві.

Нагадуємо, що в українській столиці 1 лютого очікуються опади у вигляді мокрого снігу – синоптики дали прогноз на сьогодні.

Також мер Києва Віталій Кличко розповів про ситуацію із очищенням снігу на дорогах міста після погіршення погоди. За його словами, понад 300 одиниць техніки Київавтодору вночі прибирали сніг на вулицях столиці, також дороги обробляли протиожеледними засобами.

Читайте также