У Києві на Подолі з'явилися вантажні контейнери: стало відомо, що будують

На Контрактовій площі розпочався процес будування нового культурного простору

Монтаж вантажних контейнерів розпочався на Подолі у Києві з перших днів лютого. Їх встановлення триває, а частина Контрактової площі вже огороджена. Це частина процесу створення нового культурного простору під назвою "Модуль тимчасовості" (МОТ), який буде відкритий з 17 лютого до кінця квітня. Про це повідомляє "Інформатор".

"Модуль тимчасовості" - це тимчасовий культурний простір у столиці, що буде реалізований міжнародною командою. Простір складатиметься з 27 модулів, з відкритими холами та окремими залами всередині та різноманітними терасами. Основний матеріал - метал у різних варіаціях. Зокрема, конструкція, інтер'єр та меблі будуть частково виготовлені зі сталі маріупольських компаній "Азовсталь" та ММК ім. Ілліча.

Основою простору стане виставка, створена для цього проекту французьким куратором арт-критиком Фабрісом Бусто. На двох поверхах експозиції будуть представлені роботи художників з України, Франції, США, Швейцарії, Південної Кореї, Португалії, Іспанії, Індії та Албанії. Будуть представлені картини, скульптури, інсталяції та аудіовізуальні твори.

Також у МОТ протягом трьох місяців відбуватимуться кінопокази та лекції. На додаток до виставки буде працювати сувенірна крамниця, створена у співпраці з українськими брендами та художниками.

Нагадуємо, що паризький вуличний художник Крістіан Гемі, відомий як С215, відвідав Україну і залишив чимало графіті на зруйнованих будівлях Бучі, Гостомеля та Києва.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


київ12345

6 лютого 2023, 12:14

а на виставкових центрах місця не має, що кошти тратять не на ЗСУ а на халабуди окультурнення?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися