Адвокат храму-МАФу у Києві запропонував знести музей

Що відомо про судове засідання у скандальній справі

У Господарському суді Києва відбулось судове засідання у справі щодо храму-МАФу на території Національного музею історії України. Подробиці розповів міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко, передають "Коментарі".

"Відповідач вніс клопотання про відвід судді, але суд відхилив це клопотання. Із дивних аргументів проти зносу незаконного храму-мафу - адвокат протилежної сторони запропонував знести музей, бо там начебто немає нічого цінного", — заявив Ткаченко.

За його словами, судове засідання тривало майже півтори години. Свою позицію озвучив Національний музей історії України, Міністерство культури та інформаційної політики України та Київська міська державна адміністрація.

"Відповідач не встиг виступити, оскільки засідання затягнулось", — зазначив Ткаченко.

Через це судове засідання перенесли на наступний тиждень — 15 лютого.

Петиція №11648 зібрала достатню кількість голосів для розгляду столичною владою. Автор звернення до столичної влади Василь Николишин вимагає знести незаконну споруду — "храм-МАФ" московського патріархату на території фундаментів Десятинної церкви. Петиція зібрала понад шість тисяч голосів.

"Президент України Володимир Зеленський розпочав боротьбу проти антиукраїнської структури "Церкви московського патріархату". Тому звертаємось до міськголови Києва пана Кличка підтримати Головнокомандувача та знести незаконну споруду "храму-МАФу" московського патріархату поблизу Історичного музею (вулиця Володимирська, 2)", — йдеться в петиції.

Автор звернення навів перелік порушень вищевказаною спорудою:

        знаходиться в буферній зоні пам’яток ЮНЕСКО, де заборонене нове будівництво,

        порушує ансамбль археологічного комплексу Десятинна церква,

        капітальна споруда не має поштової адреси, а тому не може використовуватись громадянами, адже по суті є будівельним майданчиком.

"Окрім вищезгаданого, заклад, який знаходиться в споруді поширює антиукраїнські наративи та працює на країну-агресора вже 14! років поспіль", — наголосив Василь Николишин.

Автор петиції вимагає від влади Києва прийняти заходи щодо знесення споруди, що включатимуть (далі — цитата з петиції):

        видворення агентів московії з незаконної споруди,

        знесення споруди зі збереженням археологічних та дендрологічних якостей ділянки,

        ревіталізувати простір з мінімальним втручанням в довкілля, консультуючись з археологами.

Нагадаємо, що представники влади Києва відповіли на петицію, де вимагали знесення "храму-МАФ" московського патріархату. Про це йдеться у відповіді на електронне звернення, зареєстроване на офіційному сайті Київської міської ради. Заступник мера Києва В’ячеслав Непоп заявив, що Департамент з питань державного архітектурно-будівельного контролю столиці не видавав та не реєстрував документів, що надають право на виконання будівельних робіт і засвідчують прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об’єкта на вулиці Володимирська, 2-Р у Шевченківському районі. Подробиці — в нашому матеріалі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


xex

8 лютого 2023, 16:02

И когда многоэтажный незаконный жлобятник в центре Киева появляется, так его даже с решения суда не сносят. Потому, что это ж АААХ-какого товарища жлобятник.

Алекс

8 лютого 2023, 15:31

Как эти власти уже задолбали. Как снести киоски и базары с обычными торговцами так стразу. Понагнали людей, пригнали технику и вместе с товаром снесли. А как притон московских попов, так суды, адвокаты, пероеносы и пр. Приехали с техникуой как на базар и снесли И ВСЁ!!!!!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися