У Києві відкрили виставку про Майдан та початок російсько-української війни (ВІДЕО)

Що відомо про експозицію

У Києві почала роботу виставка під назвою "Майдан: початок російсько-української війни". Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської військової адміністрації (КМВА), передають "Коментарі".

Начальник КМВА Сергій Попко нагадав, що з 18 по 20 лютого у 2014 року в центрі Києва розстріляли активістів Революції Гідності — Героїв Небесної сотні. Дев’ять років тому студенти, підприємці, художники, вчителі та водії, лікарі і журналісти вийшли на Майдан, щоб висловити свій протест і показати, що проросійському режиму в Україні не місце.

"Саме від Революції Гідності розпочалася агресія країни-терориста на нашу державу. Анексія Криму і частини Донбасу. А тепер повномасштабна війна на знищення України", — зазначив Попко.

У 2014 році Герої Небесної сотні стали першими жертвами російсько-української війни, а Революція Гідності – першою її битвою.

"Дев’ять останніх років українці ціною власних життів доводять, що боротьба триває, що Україна не здасться і не змінить свій шлях до Європи, не скориться ворогові і відвоює своє право бути незалежною демократичною країною!" — наголосив начальник Київської міської військової адміністрації.

Посадовець додав, що в ці пам’ятні дні українці мають не лише віддати шану Героям Небесної сотні, а й визнавати їх як перших героїв визвольної боротьби за незалежну Україну в сучасній історії.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


стефанишин

18 лютого 2023, 12:47

на музей грошей не хватило с3.14здили

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися