У Києві перейменували кілька музеїв: нові назви

Що відомо про черговий етап дерусифікації

Кілька столичних музеїв в рамках процесу дерусифікації у Києві змінили назви. Про це повідомили у Київській міській військовій адміністрації, передають "Коментарі".

"За зверненням столичної громади і керівника Музею історії міста Києва, філії цього закладу культури змінюють свої назви", — йдеться в повідомленні військової адміністрації Києва.

Після перейменування "Київський музей Пушкіна" відтепер матиме назу "Садиба на Кудрявці", а "Музейно-виставковий центр сучасного мистецтва" буде просто "Музейно-виставковим центром". Таке рішення ухвалила влада Києва і набуло чинності розпорядженням начальника Київської міської військової адміністрації Сергія Попко.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві попередили масову акцію прихильників російської субкультури "Редан" та викрили її неповнолітніх організаторів. Зустріч підлітків російської субкультури, яка поширилась в Україні, планувалася на Дарниці біля одного з торгових центрів. Подробиці — за посиланням.

Нагадаємо, на Київщині прикордонники затримали двох громадян України, які прямували до Києва з Донбасу. Під час перевірки уродженця Луганської області спрацювала одна з правоохоронних баз даних. Прикордонникам стало відомо, що чоловік працював у "міліції ЛНР". В уродженця Донецької області з Соледару знайшли в телефоні матеріали проросійського характеру, російські соціальні мережі та підписку на Telegram-канали російської пропаганди.

Читайте також, що у Києві пропонують замість Щорса встановити пам’ятник українським диверсантам.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися