На одному з маршрутів метро у Києві запустили артпоїзд (ФОТО)

Як виглядає та де курсуватиме

У Києві на "червоній" гілці столичного метро курсуватиме патріотичний артпоїзд. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської державної адміністрації.

За даними столичної мерії, на вагонах метро зображені патріотичні малюнки, слова та фрази, що вже стали символічними за час повномасштабної війни з російськими окупантами. Художники, які професійно займаються створенням муралів, розписали потяг метрополітену у подарунок Києву, його мешканцям та гостям столиці.

Окрім того, комунальне підприємство "Київський метрополітен" отримало від Міжнародної організації з міграції гуманітарну допомогу. Мова йде про 10,5 тисяч розкладних стільців, 1,5 тисячі ковдр та стільки ж матраців. Зараз у Києві 46 підземних станцій цілодобово працюють як укриття від повітряних атак.

Нагадаємо, розширена мережа залізничних сполучень України та Польщі завдяки призначенню поїздів №89/73 — 74/90 Харків, Київ — Перемишль та №67/19 — 20/68 Київ — Варшава, Хелм. Подробиці та розклад поїздів — за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що державна компанія "Укрзалізниця" змінила правила, щоб унеможливити перепродаж квитків на найбільш ажіотажні міжнародні рейси. З січня 2023 року запровадили ще одне коригування в процес продажів. Це має не залишити шансів спекулянтам і дати можливість пасажирам простіше знаходити квитки.

Читайте також, як у Борисполі зійшов із рейок вантажний поїзд.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися