З Києва до Польщі призначили додаткові поїзди: розклад

Як курсуватимуть потяги

З Києва до Польщі побільшає поїздів. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію державної компанії "Укрзалізниця".

За даними перевізника, розширена мережа залізничних сполучень України та Польщі завдяки призначенню поїздів №89/73 — 74/90 Харків, Київ — Перемишль та №67/19 — 20/68 Київ — Варшава, Хелм.

Поїзд №73/74 Харків — Перемишль відправлятиметься з Харкова з 19 лютого по непарних числах о 14:07. До Києва поїзд прибуватиме о 21:04, а до Перемишля — об 11:13. В зворотному напрямку, з Перемишля, поїзд відправлятиметься по парних числах з 20 лютого о 13:45, і прибуватиме до Харкова о 10:01.

"Цей поїзд дасть мешканцям Харкова щоденне сполучення з Польщею, оскільки призначений кілька місяців тому поїзд №93/94 Харків — Хелм курсує з Харкова по парних числах", — зазначили в "Укрзалізниці".

Поїзд №67/19 — 20/68 Київ — Варшава, Хелм відправлятиметься з Києва щодня з 19 лютого о 18:14, до Хелма прибуватиме о 4:55, до Варшави поїзд №67/68 прибуватиме о 10:12. В зворотному напрямку, з Варшави, поїзд №67/68 відправлятиметься о 17:45; з Хелма поїзд №19/20 відправлятиметься о 23:45 і прибуватиме до Києва о 13:07.

"Пасажири поїзда №19/20, прибувши до Хелма, можуть зручно пересісти на польський поїзд ІС67, який прибуватиме до Варшави о 10:12. Так само в зворотному напрямку: з Варшави польський поїзд ІС68 виїжджатиме о 17:45 і прибуватиме до Хелма о 21:10. Квитки на ці рейси треба купувати заздалегідь онлайн на сайті польської залізниці", — повідомили в "Укрзалізниці".

Державна компанія "Укрзалізниця" змінила правила, щоб унеможливити перепродаж квитків на найбільш ажіотажні міжнародні рейси. З 28 січня 2023 року запровадили ще одне коригування в процес продажів. Це має не залишити шансів спекулянтам і дати можливість пасажирам простіше знаходити квитки.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві на Дегтярівському шляхопроводі запровадили тимчасову схему руху транспорту. Проїзд шляхопроводом можливий в обидва напрямки по першій смузі. Виконаний комплекс протиаварійних робіт — це, фактично, підготовка до масштабної реконструкції розв'язки. Оприлюднено тимчасову схему руху транспорту на Дегтярівському шляхопроводі.

Окрім того, у Києві організовано рух окремих рейсів автобусного маршруту № 119 за маршрутом "Вулиця Василя Касіяна — станція метро "Васильківська". Новий маршрут автобусів запустили для поліпшення транспортного обслуговування мешканців Голосіївського району столиці.

Нагадаємо, у Києві можуть запровадити безготівкову оплату в маршрутках, однак для цього потрібна згода перевізників. Заступник голови Київської міської державної адміністрації Валентин Мондриївський пояснив, що запровадження електронного квитка в маршрутках для безготівкової оплати проїзду у Києві можна здійснити лише після вирішення питання приєднання перевізників до спеціальної автоматизованої системи оплати проїзду (АСОП). Перевізники, які надають послуги з перевезення пасажирів в маршрутках, цього не зробили.

Читайте також, що кияни поскаржились в петиціях до влади на катастрофічну нехватку автобусів на маршрутах.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися