У Києві встановили скульптуру важливому для України овочу (ФОТО)

Де можна побачити

У Києві найважливішій в Україні технічній рослині присвятили бронзову мініскульптуру "Цукровий бурячок". Про це розповіла авторка проекту "Шукай!" Юлія Бевзенко, передають "Коментарі".

За її словами Юлії Бевзенко, мініскульптура цукровому буряку з’явилася у столиці на стіні першого корпусу Національного технічного університету України "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сикорського".

"Цукровий бурячок встановлено Київського політехнічного інституту, тому що його було засновано 1898 року за ініціативи й активної участі київських цукрозаводчиків", — прокоментувала Бевзенко.

Авторка проекту "Шукай!" додала, що прикмета у скульптури "Цукровий бурячок" — "Мене потри — свій внесок зроби". Скульптурку на гроші меценатів зробив скульптор Юрій Белявський.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві українському хлібу присвятили бронзову мініскульптуру "Паляниця". Вона встановлена на Подолі за адресою Набережно-Хрещатицька, 1 на фасаді готелю Fairmont Grand Hotel Kyiv. Прикмета скульптурки: “Торкнись мене і скажи: "Паляниця!"

Нагадаємо, що "Привидові Києва" присвятили бронзову мініскульптурку проєкту “Шукай!” Ідея створити цю скульптуру виникла в перші дні повномасштабного вторгнення російських військ в Україну після повідомлень про українського військового льотчика-аса. Мініскульптуру можна побачити у центрі Києва, поблизу станції метро "Золоті ворота". Її встановили на вулиці Богдана Хмельницького, 56А.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися