Українській владі пропонують створити у Києві Музей Московії

Заклад може бути розташований в будівлі російського посольства

У Києві пропонують перетворити будівлю російського посольства на Музей Московії. З такою пропозицією виступив голова топонімічної комісії Києва та історик Олександр Алфьоров, передають "Коментарі".

Київська міська рада розірвала договір оренди з посольством РФ і звернулася до Кабінету міністрів України щодо майна дипломатичної установи.

"Я не впевнений, що там можна буде зробити якийсь бізнес-центр чи магазин. Місце цінне саме собою. Там слід зробити музей. Але не музей окупації, не визвольних змагань чи філію якого іншого музею. На мою думку там слід зробити "Музей РФ (Московії)". Створити єдиний у всьому світі музей в якому буде правдива історія цієї держави", — запропонував Алфьоров.

На його думку в Музеї Московії можна зробити такі постійні зали:

·       корінні фіно-угорські народи (хто вони такі підкорені Руссю "русьські люди", як периферія Русі);

·       корінна культура, релігії, побут (тут і про прийняття християнства у ХІІ-ХVІ століттях і прекрасна лубочна культура);

·       Золота Орда та участь в ній московського улусу;

·       становлення московського царства, завоювання Новгорода, Смоленська, Пскова… та крадіжка назви "Росія";

·       тоталітарна система московії (кріпацтво, розстріли, ув’язнення) та інші.

"Крутий інтерактивний музей, який пояснить реальну історію окупантів. Різними мовами, з можливістю онлайн відвідуванням. Музей, як наукова платформа для боротьби з міфами. Давайте світу відкриємо очі на рф (московію). Зрештою, невдовзі ця країна розпадеться", — підсумував голова топонімічної комісії Києва. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що унікальні зразки скляного посуду, парфумерних флаконів, аптечної тари та інші експонати можна побачити на виставці у Музеї історії міста Києва. На виставці "Історія у склі" можна познайомитись із київським побутом, застосуванням скляної тари у фармацевтичній галузі, парфумерній справі та розливі рідин різного призначення. В експозиції відтворили елементи інтер’єрів шинку, будуару, їдальні ХІХ століття і аптеку XVIII століття.

Читайте також, що у Софійському соборі у Києві відкрили унікальну виставку ікон.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Сергій

23 квітня 2023, 16:44

Туда же можно перенести памятники тем, кто служил московии и погиб от неё же - ЩОРС, ВАТУТИН, ХМЕЛЬНИЦКИЙ и т.п...

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися