У Києві відкрили унікальну виставку про потоплення крейсера "Москва" (ФОТО)

У Києві презентували новий український формат мистецтва, що поєднує фільм, 3D-шоу та музей

У Києві відкрили 3D-виставку "Отріцатєльноє всплитіє" про потоплення крейсера "Москва". Про це повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики України, передають "Коментарі".

У Києві за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України відбулась презентація кінематографічної 3D-виставки під назвою "Отріцатєльноє всплитіє". Організаторами виставки є Центральний військово-морський музей України та ГО "ДНА".

"Москвотоплення" представляє собою новий український формат мистецтва, який поєднує в собі короткометражний фільм, 3D-шоу та музей. Виставка відбувається у великому павільйоні з 25-метровим екраном і проєкцією у 270 градусів. Глядачам демонструється занурення до затопленого крейсера та події, які передували його потопленню. Крім історичних та військових фактів, відвідувачі отримують емоції та естетичне задоволення.

Виставка "Отріцатєльноє всплитіє" є міксом розсекреченої інформації, що була надана військовими експертами, музейними працівниками та науковцями, та патріотичного сарказму, над яким працювали відомі коміки та сценаристи. 

Виставка "Отріцатєльноє всплитіє" триватиме щоденно до кінця літа у 10 павільйоні ВДНГ.

Нагадуємо, що в Київській області знайдено рештки британських винищувачів часів Другої світової війни. У лісі на території Київщини були знайдені рештки восьми британських винищувачів Hawker Hurricane. Експерти з авіації зазначають, що це перший раз, коли на території України було знайдено рештки такої кількості цих винищувачів. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися