У Київській області знайшли рештки восьми британських винищувачів

У лісі на Київщині виявили рештки винищувачів Hawker Hurricane

У Київській області знайдено рештки британських винищувачів часів Другої світової війни. Про це повідомляє Українська Правда з посиланням на ВВС.

У лісі на території Київщини були знайдені рештки восьми британських винищувачів Hawker Hurricane часів Другої світової війни. 

Hawker Hurricane (з англ. "ураган") є британськими одномісними винищувачами, розробленими компанією Hawker Aircraft Ltd. у 1934 році. Всього було виготовлено понад 14 тисяч таких винищувачів. Велика Британія відправляла ці винищувачі до Радянського Союзу у рамках ленд-лізу після вторгнення Німеччини.

Експерти з авіації зазначають, що це перший раз, коли на території України було знайдено рештки такої кількості винищувачів Hawker Hurricane. 

"Дуже рідко можна знайти цей літак в Україні. Це дуже важливо для історії авіації, тому що раніше тут не знаходили жодного літака з ленд-лізу", – розповів Олексій Штан, колишній пілот авіакомпанії, який керує розкопками.

Нагадуємо, що в Голосіївському районі Києва на території Національного комплексу "Експоцентр Україна" (ВДНГ) відновлять знищене мозаїчне панно. У закладі вирішили створити "Публічний реєстр необлікованих цінностей ВДНГ". В цьому реєстрі мистецтвознавці, архітектори та фахові експерти зможуть зафіксувати необліковані об’єкти культурної спадщини Експоцентру.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Олесь

3 липня 2023, 00:18

І навіщо британці савєтів підтримували?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися