Відомий актор розповів про конфлікт династій у столичному театрі Франка

Анатолій Хостікоєв розповів про конфлікт у столичному театрі Франка

Відомий актор театру і кіно, Народний артист України Анатолій Хостікоєв розповів про династії у театрі Франка. Про це повідомляє "Главком", передають "Коментарі".

"Акторська династія – це унікальне явище. Колись у пошані були династії шахтарів, сталеварів, хліборобів. Про це писали, складали пісні, ставили вистави. І цілком справедливо. Акторська ж династія викликала неприязнь і пересторогу", - розповів Анатолій Хостікоєв.

Актор згадав, як він вступав до театрального разом зі своїм другом і колегою Лесем Задніпровським. Його не зарахували в інститут тільки тому, що він був сином найвідомішої театральної пари Михайла Задніпровського і Лялі Ткаченко. Наталя Сумська вступила в інститут з легендою про "однофамільців", адже В'ячеслав Сумський і Ганна Сумська збирали аншлаги у Львові, Полтаві, Запоріжжі. Про династію Ступки знають навіть ті, хто жодного разу не був у театрі. 

Анатолій Хостікоєв зазначив, що не розуміє, як можна порівнювати династію Богомазова і династію Хостікоєва-Сумської. Як розповів актор, "династія" Богомазова у театрі Франка складається з головного режисера, театрознавиці з незрозумілою посадою в театрі та художника-модельєра, задля посади якого звільнили знаного театрального художника-сценографа Андрія Олександровича-Дочевського. 

"Так от, ця "династія" – керуюча, хоч і театральна. А династія Хостікоєва-Сумської – акторська. Безправна! Бо актор в театрі залежить від всіх, ще й недолугий контракт тримає акторське братство в покорі", - зазначив Анатолій Хостікоєв.

Нещодавно Анатолій Хостікоєв публічно висловив свої претензії Дмитру Богомазову. Петро Богомазов опублікував пост з посиланням на інтерв'ю свого батька, яке вийшло на радіо "Культура". У коментарях до цього допису телепродюсер та актор Олексій Гончаренко зауважив, що Дмитро Богомазов за кілька років роботи у театрі Франка "зробив найкращий театр України" на сьогодні. У відповідь Анатолій Хостікоєв написав коментар, сповнений обурення.

"І варто було мені тільки висловити сумніви щодо геніальності головного режисера, а на це у мене є право і аргументи, як його прихильники, друзі і "околотеатральні" фейсбучні критикани, які прописали Дмитра Богомазова у сан генія, кинулись в атаку", - розповів Хостікоєв.

Як раніше писали "Коментарі", київські митники вилучили з поштового відправлення камені віком 407 млн років із відбитками вимерлих давніх риб часів раннього девону. Митники запобігли незаконному вивезенню палеонтологічного скарбу з України до США у міжнародному поштовому відправленні.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися