У Києві 200-літню будівлю внесли до Переліку об’єктів культурної спадщини: що відомо про пам'ятку

Будинок розташований на території Історико-архітектурного заповідника "Стародавній Київ"

Будівлю на Подолі, яку побудували 200 років назад занесли до Переліку об'єктів культурної спадщини Києва. таким.  Це будівлі лазень купця М. Бубнова, де в період з 1894 по 1902 роки розташовувалася єврейська молитовня. Розташована вона на вулиці Набережно-Хрещатицька, 13. 

Про це повідомляє Київська міська державна адміністрація.

Будинок розташований на території Історико-архітектурного заповідника "Стародавній Київ" та включено   до Центрального історичного ареалу міста Києва. Цей об'єкт є значущим як пам'ятка історії та ландшафту, увійшовши до складу "Історичного ландшафту Київські гори та долина р. Дніпро". Крім того, будівля розташована в межах пам’ятки археології місцевого значення, а саме "Культурний шар Подолу. Поділ (у межах вулиць Набережно-Хрещацької, Введенської, Кирилівської, селища Гончари-Кожум’яки) IX-XVIII ст."

Раніше Департамент охорони культурної спадщини вже видав вказівки профільним спеціалістам щодо початку досліджень та збору деяких архівних та бібліографічних матеріалів, які стосуються даного об’єкта. Це було зроблено з метою подальшого розгляду та встановлення пам'яткоохоронного статусу аби попередити можливе знесення. Інспектори Департаменту провели огляди цього об'єкта неодноразово. Вони виявили встановлений паркан з інформаційним щитом та зафіксували частковий демонтаж покриття будинку. Замовнику робіт було вручено відповідний припис із вимогами щодо збереження об’єкта з вимогами охорони пам’яток.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що комітет всесвітньої спадщини Організації Об'єднаних Націй з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО) додав об’єкти "Софійський собор" і пов’язані з ним монастирські споруди та Києво-Печерську лавру до Переліку всесвітньої спадщини під загрозою знищення.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися