Археологи зробили важливе відкриття у Київській області (ФОТО)

Що цікавого знайшли в експедиції

У Київській області археологи провели перший виїзд з моніторингу культурної спадщини Богуслава та Богуславської громади. Про це розповів член Науково-методичної ради питань охорони культурної спадщини Міністерства освіти і науки України Іван Биков, передають "Коментарі".

За його словами, експедицію провели по завданню Науково-методичної ради з питань охорони культурної спадщини Міністерства культури України. Під час моніторингу культурної спадщини Богуслава та Богуславської громади на Київщині археологи знайшли давньоруську кераміку.

"Можу сказати поки наступне — територія Троїцької церкви — виявлена давньоруська кераміка, Миколаївський монастир  у Богуславі — виявлена давньоруська кераміка. Тобто — територія Миколаївського монастиря була заселена не у 1702 році, а ще у давньоруський час!" — розповів Биков.

Археолог оприлюднив фото з експедиції у Богуславській громаді.

Нагадаємо, у Києві ініціативна група "Парк Прирічна" створила однойменну громадську організацію та подала на Київську міську раду позов до суду щодо будівництва паркінгу на Оболоні. За даними громадської організації "Парк Прирічна", вже відкрито судове провадження. Активісти сподіваються, що Київська міська прокуратура доєднається до судового процесу задля захисту інтересів громади. Подробиці — за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві планують створити нову ботанічну пам'ятку природи.

Читайте також, що у Києві почали розслідувати шахрайство із забудовою Галерного острова.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися