У Києві пройде безкоштовна виставка цифрового мистецтва: подробиці

На виставці будуть представлені роботи більше 30 митців з України та Европи

Завтра, 23 листопада, у Музеї історії Києва стартує виставка "Ubiennale: Пробудження", присвячена сучасному цифровому та медіамистецтву. Про це повідомляє культурний портал Експеримент.

Метою виставки є поглиблення сприйняття глядачів за допомогою висвітлення важливих та болісних аспектів життя через сучасне цифрове мистецтво. Це буде здійснено за допомогою інноваційних інсталяцій, відеоарту, VR та AR-експонатів.

У рамках цього заходу більше 30 митців, як українських, так і з-за кордону, представлять свої роботи на тему "Пробудження". Понад 15 експонатів будуть доступні у VR-шоломах, щоб відвідувачі могли зануритись у творчість українських митців та вивчати віртуальні світи. Серед українських учасників виставки - Алевтина Кахідзе, Олег Харч, Вероніка Чередниченко, Олександр Ісаєнко, Пьотр Армяновський, Євген Ващенко, Віталій Шупляк та інші.

Програма виставки включатиме аудіовізуальні перформанси та професійні обговорення за участю митців і кураторів із різних країн, таких як Україна, Іспанія, Німеччина, Франція, Чехія, Італія та Польща.

Коли: з 23 листопада по 3 грудна

Графік роботи: середа – неділя з 12:00 до 19:00

Де: Музей історії Києва, вул. Богдана Хмельницького, 7

Вартість: безкоштовно

picture

Куратор виставки - Валерій Коршунов, який протягом п'яти років займається розвитком цифрового та медіамистецтва в Україні. Він є автором проєктів, таких як ARTEFACT, медіаарт-виставка CHORNOBYL 33, а також засновником першої Української Бієнале цифрового та медіамистецтва та режисером VR-проєкту "Доба Перша", який був представлений на 80-му Венеціанському Кінофестивалі.

Зазначимо, що перша Бієнале цифрового та медіамистецтва відбулася у 2021 році, об'єднавши 50 митців із 15 країн, які представили різноманітні інсталяції, відеоарт, кінетичні, VR, AR та NFT експонати. 

Крім того, у Музеї історії Києва відбудеться виставка старовинних ялинкових прикрас, меблів та іграшок, де відвідувачі зможуть насолодитися атмосферою різдвяного Києва різних епох.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися