У Києві проведуть масштабну реставрацію Лаври, Софійського Собору і Могилянки

У Києві планують провести масштабну реставрацію історико-культурних пам'яток в рамках програми "Велика реставрація". Про це повідомили в прес-службі Міністерства культури і інформаційної політики України.

У Міністерстві повідомили, що всього планується відреставрувати 30 пам'ятників столиці, серед яких 14 об'єктів на території національного заповідника "Києво-Печерська Лавра", 9 об'єктів на території національного заповідника "Софія Київська" та багато інших.

У Лаврі проведуть реставрацію Онуфріївської вежі, Троїцької церкви, фортечних стін, бібліотеку митрополита Флавіана, вежу Івана Кушника, церква всіх святих, порохові погреби в київській фортеці та інші значущі об'єкти.

На території Софії Київської проведуть реставрацію будівлі бурси, самого Софійського собору та його дзвіниці, хлібні та інших об'єктів. Також в список Мінкульту потрапили два корпуси Києво-Могилянської академії.

Далі під реставрацію потрапить будівля Національного художнього музею в центрі столиці, прибутковий будинок на вулиці В'ячеслава Липинського, який ще називають будинком з каріатидами.

Останніми під реставрацію потраплять будівлі Національної опери України на вулиці Володимирській і будівля Національної музичної академії України імені Петра Чайковського на Майдані Незалежності.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що в Києві можна уникнути подорожчання проїзду в метро.

Читайте також про кардинальні зміни в маршрутках Києва.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися