На Київщині почали більше повідомляти щодо домашнього насильства

Статистика зростає

Протягом 2023 року майже 5 тисяч громадян звернулися за допомогою та консультаціями щодо домашнього насильства до телефону довіри Київського міського Центру гендерної рівності, запобігання та протидії насильству.

Про це повідомила у Facebook заступниця голови Київської міської державної адміністрації Марина Хонда.

Протягом минулого року на телефон довіри надійшло 4 931 звернення щодо домашнього насильства, з них 4 099 звернулися жінки та 832 – чоловіки. Це на 42% більше, ніж у 2022 році. Крім того, фахівці мобільних бригад соціально-психологічної допомоги надали 1 198 консультацій.

Збільшення кількості звернень щодо домашнього насильства не означає, що кількість випадків насильства в сім'ях обов'язково зросла. Це також може бути пов'язано з тим, що постраждалі від домашнього насильства знають, куди та до кого їм звернутися по фахову допомогу і підтримку, — сказала Хонда.

Вона також зауважила, що протягом минулого року в кімнатах кризового реагування перебували 252 людини: 144 жінки, 101 дитина та 7 чоловіків. До притулку приходило 35 громадян: 18 жінок та 17 дітей.

У КМДА нагадують, що міська служба телефону довіри працює конфіденційно, безплатно та цілодобово за номерами:

- 15-00 (зі стаціонарного)

- 044-272-15-00 (із мобільного).

Також можна отримати очну психологічну підтримку та юридичну допомогу в Денному центрі соціально-психологічної допомоги за адресою: вул. Райдужна, 6-А.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що у Києві засудили 38-річного киянина за фактом вчинення домашнього насильства відносно літнього батька.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися