Кличко розповів, коли відкриють кінотеатр "Київ"

Міський голова столиці Віталій Кличко розповів про те, коли варто очікувати відкриття кінотеатру "Київ" в центрі міста на вулиці Велика Васильківська. Про це градоначальник повідомив в інтерв'ю виданню "Радіо Свобода".

За словами мера, кінотеатр "Київ", який припинив свою роботу ще в травні 2019 року, не працюватиме ще рік. У 2019 місто відмовилося продовжувати договір оренди з КЦ "Кінотеатр Київ", при керівництві якого кінотеатр функціонував як культурного центру, місця проведення фестивалів і показів незалежного кіно.

Тоді в Київській міській державній адміністрації вирішили, що компанія виплачує занадто мало грошей за оренду приміщення. Новим орендарем стала приватна компанія "Сінема-Центр", яка запропонувала платити більш як два мільйони гривень на місяць. Зміна орендаря супроводжувалася блокуваннями кінотеатру та акціями протесту.

Водночас нове керівництво кінотеатру і КМДА заявили, що приміщення не може функціонувати без проведення капітального ремонту і вже понад два роки будівля закрита. Кличко заявив, що затримка пов'язана з пандемією, під час якої всі кінотеатри були закриті через жорсткий карантин.

Він зазначив, що компанія не змогла реалізувати проект, оскільки інші її кінотеатри були закриті в карантин, а отже - вони не отримували прибуток. На підставі розмов з орендарями, за словами мера, їм на відкриття кінотеатру потрібен ще рік.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що в Києві закрили вхід на станцію метро "Осокорки" через установки турнікетів.

Читайте також про загибель чоловіка в Білій Церкві після корпоративу.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися