Репер Моргенштерн подав позов проти СБУ в київський суд: подробиці

Російський репер Алішер Валєєв більш відомий як Моргенштерн подав позов до Окружного адміністративного суду Києва на Службу Безпеки України через внесення в список особистостей, які становлять загрозу національній безпеці. Про це повідомили в прес-службі ОАСК.

Повідомляється, що репер просить суд визнати протиправними дії Служби Безпеки України щодо підготовки документів та звернення до Міністерства культури та інформаційної політики України щодо внесення громадянина Російської Федерації Алішера Валєєва, який виступає під сценічним ім'ям Моргенштерн в список осіб, які несуть загрозу національній безпеці України.

Також позивач просить визнати протиправним і скасувати указ Міністерства культури України, який датований квітнем 2021 року щодо поновлення відповідного списку на основі звернення СБУ і його публікації. Моргенштерн просить ОАСК вимагати у СБУ постанову про заборону йому в'їзду на територію України.

У Службі Безпеки України відреагували на позов російського репера і заявили про готовність захищати свою позицію в суді. Прес-секретар СБУ Артем Дехтяренко заявив, що в листі, який було вислано Мінкультури міститься аргументована позиція, чому Моргенштерн рекомендують заборонити в'їзд в Україну. Він зазначив, що СБУ стоїть на сторожі національних інтересів України та готова захищати свою позицію.

Раніше "Коментарі" повідомляли про перекриття руху на Троєщині до середини липня.

Читайте також скільки заробив мер Києва Віталій Кличко в травні 2021 року.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Андрей

18 червня 2021, 14:27

Оно несет не только угрозу национальной безопасности Украины, а еще и угрозу психического здоровья, адекватности мыслей, и восприятия мировоззрения.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися