Київський симфонічний оркестр залишився в Німеччині: як було насправді

У Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки спростували інформацію про Київський симфонічний оркестр

Днями у мережі ширилась інформація про те, що Київський симфонічний оркестр знайшов притулок у Німеччині, адже частина колективу - чоловіки мобілізаційного віку. У Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки пояснили ситуацію, повідомляє портал "Коментарі" 

Зазначається, що інформація про втечу Київського симфонічного оркестру з України та отримання притулку в Німеччині - неправдива.

“Брехня: Київський симфонічний оркестр втік в Німеччину, адже 2/3 його музикантів є чоловіками мобілізаційного віку. Таке з посиланням на публікацію російськомовної служби Deutsche Welle пишуть пропагандисти у Telegram”, - повідомили в Центрі.

Також зазначили, що правдою є те, що напередодні повномасштабного вторгнення РФ Київський симфонічний оркестр перебував на гастролях у Німеччині. Це зазначається в публікації Deutsche Welle. 

“Влада України закликала керівників і членів оркестру залишатися за кордоном – аби представляти Україну в рамках культурної дипломатії, що є важливою в умовах війни. Таким чином теза росіян про нібито "втечу" оркестру через мобілізаційний вік учасників є лише плодом їхньої хворої фантазії задля поширення наративу про нібито “Україну як концтабір, з якого всі тікають”, - підсумували в Центрі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що мешканцю Києва, який допомагав військовозобов’язаним чоловікам ухилятися від мобілізації, слідчі повідомили про підозру. Киянин допомагав чоловікам отримати фіктивну групу інвалідності. Детальніше про події можна дізнатися за посиланням.

Читайте также