Кияни отримають матеріальну допомогу до Дня Незалежності

Хто та як може отримати грошову допомогу

У столиці до Дня Незалежності виплатить одноразову матеріальну допомогу. Кошти отримають кияни окремих категорій та внутрішньо переміщені особи. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію заступниці голови КМДА Марини Хонди.

Виплачувати кошти почнуть на початку серпня. “Кошти автоматично отримають кияни, які перебувають на обліку в органах соціального захисту населення столиці або Головного управління Пенсійного фонду України в Києві, та фактично проживають у столиці. Загалом фінансову підтримку отримають 291 635 людей”, – пояснила Марина Хонда. 

Розмір адресної матеріальної допомоги становить від 400 до 1 000 гривень. Такі виплати передбачені для:

  • людей з інвалідністю I групи; 

  • осіб, які одержують допомогу на дітей з тяжкими захворюваннями;

  • дітей-сиріт; 

  • Праведників Бабиного Яру; 

  • репресованих осіб, яких у подальшому реабілітували; 

  • батьків та матерів загиблих у мирний час військовослужбовців строкової служби; 

  • непрацюючих пенсіонерів, розмір пенсій яких не перевищує розміру 2,5 прожиткових мінімуми для осіб, що втратили працездатність, тощо. 

У Київській міській державній адміністрації пояснили, що особи, які одночасно належать до кількох категорій, отримають одну допомогу в більшому розмірі. “Одноразова адресна матеріальна допомога не виплачується особам, які перебувають на повному державному утриманні”, - повідомили у КМДА.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що родинам з дітьми, які постраждали від бомбардувань і авіаударів, буде виплачена одноразова грошова допомога. Виплати забезпечать за підтримки за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ). Розмір виплати становитиме 10 800 гривень на одну людину. Детальніше про умови виплат читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися