У “Київтеплоенерго” пояснили, чому не постачають гарячу воду киянам під час відключень світла

Як “Київтеплоенерго” забезпечує киян гарячою водою під час відключень світла

У період застосування стабілізаційних обмежень електропостачання у киян зникає гаряча вода, попри те, що столична влада запевняла, що об'єкти критичної інфраструктури забезпечені генераторами. Портал “Коментарі” направив офіційний запит до КП “Київтеплоенерго” з проханням пояснити, що відбувається з гарячою водою у період відключень електроенергії. 

У комунальному підприємстві пояснили, що робота обладнання теплопунктів та бойлерних залежить від постачання електричної енергії. “Під час її відключень у теплових пунктах або житлових будинках припиняється робота насосного обладнання, що використовується для подачі гарячої води. Також роботу припиняє насосне обладнання холодної води, яка використовується для приготування гарячої води”, - розповіли у КП. Коли електропостачання відновлюється, насосне обладнання гарячого та холодного водопостачання вмикається автоматично.

У компідприємстві запевнили, що всі котельні, на яких була така технічна можливість, обладнано генераторами. “Тому під час відключення електроенергії постачання теплової енергії від теплоджерел з альтернативними джерелами живлення продовжується. Теплова енергія постачається до межі будинку”, - уточнили спеціалісти. 

І тут уже виникають проблеми у деяких мешканців будинків. Через те, що під час відключень світла насоси багатоповерхівок та теплопунктів знеструмлені, гарячу воду не можна подати у квартири на верхніх поверхах багатоквартирних будинків. При цьому інші клієнти отримують гарячу воду.

“Також у звʼязку з припиненням циркуляції гарячої води під час відключень можливе тимчасове зниження температури гарячої води у часи найменшого користування послугою. Після відновлення електроенергії послуга з гарячого водопостачання надається будинку у повному обсязі”, - попередили у комунальному підприємстві.

picture

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що буде з опаленням, холодною та гарячою водою зимою.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися