Відключень світла, опалення та води не уникнути: хто зимою опиниться у гірших умовах

Нардеп Сергій Нагорняк прогнозує складну зиму з обмеженнями постачання електроенергії, води та опалення

Наступний опалювальний сезон, ймовірно, буде складним, враховуючи руйнування, завдані російськими обстрілами. Народний депутат, член парламентського Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Сергій Нагорняк розповів в ефірах телеканалів, якою буде ситуація з постачанням комунальних послуг зимою, повідомляє портал "Коментарі".

“Точно не вдасться відновити всі енергооб'єкти.Частина теплоелектростанцій в цьому році фізично не може бути відновлена, адже на це потрібно більше часу. Ми маємо розуміти, що 100% будуть обмеження. Дай Боже, щоб ми прожили зиму 12 на 12 годин - це вже, на мою думку, буде для нас нормальним сценарієм”, - зазначив нардеп. 

Він зауважив, що обмеження електропостачання будуть відповідно до температурних режимів.

“У містах ситуація складніша, однак міста зараз мають забезпечити можливість альтернативних джерел енергії, щоб не заморозити систему водопідігріву, водопостачання та водовідведення. Для цього в терміновому порядку потрібно встановлювати когенераційні установки, альтернативні джерела енергії. У приватних будинках кожна родина знає, що потрібно зробити”, - наголосив нардеп.

Він також зазначив, що не буде так, як звикли українці, коли зимою 24 години на добу є електроенергія, опалення, постачання холодної води та підігрів води. 

“Росіяни будуть робити все можливе, щоб максимально створити незручності українцям і загнати в депресивний стан. Водночас паралельно працюватимуть в інформаційному полі та налаштовуватимуть українців проти діючої влади. Вони намагатимуться пояснити, що причина відсутності електроенергії в Україні - це не російські атаки по енергосистемі, а некваліфіковані дії української влади”, - зазначив він

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що ДТЕК радить українцям розраховувати виключно на себе.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися