Прогноз катастрофічний: ДТЕК радить українцям розраховувати виключно на себе

Оптимістичних прогнозів щодо електропостачання немає

Ситуація в енергосистемі України складна через масштабні руйнування енергооб'єктів. Головне питання - що буде зі світлом та опаленням взимку. У цій ситуації українцям радять розраховувати на себе. Таку пораду дав виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук на форумі "Майбутнє української енергетики. Діалоги з NV", повідомляє портал "Коментарі".

За його словами, українці повинні подумати про те, що вони можуть зробити для себе, щоб легше пройти наступну зиму. На питання модератора щодо порад споживачам у підготовці до зими він заявив: "Розраховуйте на себе".

"Розраховуйте на себе. Я не жартую. Все в наших руках і залежить від кожного з нас. Якщо кожен подумає, що він зможе зробити для того, щоб пройти наступну зиму, і зробить щось з цього, в нього точно", - заявив він.

Водночас він сподівається, що решту буде зроблено енергетиками, які працюють 24 на 7. Крім цього, він додав, що очікує від уряду та усіх учасників процесу підготовки енергетики до зими кратне збільшення швидкості. "Її потрібно помножити на 100. Тоді ми щось встигнемо в усіх процесах", - зазначив Сахарук.

А тим часом начальник відділу комунікацій ДТЕК Енерго Віктор Зінченко показав стан теплоелектростанцій після ворожих обстрілів.

Він пояснив, що на фото пошкодження на теплоелектростанціях ДТЕК Енерго внаслідок російських атак 2023-2024 років. За його словами, після останніх прильотів все виглядає ще гірше.

“На жаль, фото не передають того масштабу руйнувань, які є на ТЕС. Як сказав мені один з директорів станції, на підприємстві можна знімати фільми жахів. Дуже хочу, щоб ці фото побачили всі, хто каже, що у нас немає руйнувань, і це все обман. А також ті, хто питає, чому відключають світло. А також ті, хто каже, що все можна відремонтувати швидко і просто”, - зазначив він.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що відбувається з відключенням світла у Києві.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися