Киянам пояснили особливість застосування графіків відключення світла

В YASNO показали, скільки кияни були без світла

У Києві, Київській області та інших областях продовжують обмежувати електропостачання. При цьому споживачі часто скаржаться на тривале відключення світла. В YASNO підготували інфографіку, скільки часу на добу діяли ті чи інші обмеження. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію генерального директора компанії Сергія Коваленка.

Він нагадав, що існує кілька "статусів":

  • відключень немає, графіки не діють;

  • вимикають одну чергу - це означає, що за графіком вимикатимуть тільки темно-сірі зони, але не для всіх груп споживачів одночасно (за справедливістю відключень слідкує оператор системи розподілу);

  • вимикають дві черги — це значить, що темно-сірі зони у графіку діють для всіх груп споживачів;

  • три черги — темно-сірі зони та світло-сірі зони у графіках діятимуть одночасно, але відключення у світло-сірих зонах можливі не у всіх групах;

  • чотири черги — діють темно-сірі зони та світло-сірі зони у всіх групах;

  • п'ять та шість черг — це вже екстрені відключення, для них немає графіка.

picture“На графіку видно, що минулого вівторка, наприклад, нас усю добу знеструмлювали по повній, вимикали чотири черги. У п'ятницю, наприклад, 14 годин діяли три черги відключень (тобто були залучені світло-сірі зони) і ще 10 годин вимикали лише в темно-сірих слотах. А в суботу та неділю по три години графіки взагалі не залучали, адже обмежень не було”, - пояснив Сергій Коваленко.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що обмеження електропостачання, яке з травня діє в Україні завдає значної шкоди енергетичній системі України. Дізнатися детальніше до чого варто готуватися, читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися