Стан енергосистеми погіршиться, кількість аварій збільшиться: причини

У регіонах можливі аварійні відключення світла

Обмеження електропостачання, яке з травня діє в Україні завдає значної шкоди енергетичній системі України. Про це розповів директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко в ефірі “Київ24”, повідомляє портал "Коментарі".

Він переконаний, що не можна замовчувати те, що енергетична система в цілому перебуває у досить нестабільному стані. “Перш за все, вона не спроєктована і не призначена працювати в режимах включатись-виключатись. І всі ці включення і виключення вкрай негативно впливають на енергосистему в цілому і на обладнання. При чому негативний вплив діє на обладнання на всіх рівнях, від квартирного до трансформаторів та іншого обладнання на великих високовольтних підстанціях”, - прокоментував ситуацію експерт.

На його переконання, такі дії призведуть до аварій. Олександр Харченко припустив, що навіть при покращенні загальної ситуації окремі місця, окремі райони, окремі населені пункти через аварії можуть залишатися без живлення і це може трапитись в будь-який момент.

Нагадаємо, що в Україні значно погіршилась ситуація з електропостачанням у період аномальної спеки. Тоді пояснювали, що погодні умови давали додаткове навантаження на енергосистему, серйозно пошкоджену ворогом.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко повідомляв про невтішні прогнози щодо забезпечення містян електроенергією. 

“Побачимо зміну графіків. Але поки що готуємося до різних сценаріїв, у тому числі до найгіршого, про який нас попереджає ДТЕК - це можливість того, що світло буде загалом чотири години на добу”, - зазначив Володимир Бондаренко.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися