Літо без світла: у Києві готуються до найгіршого сценарію

Світла може не бути до 20 годин на добу

Енергетики попередили про погіршення ситуації в енергетичній мережі країни. Проблеми виникли через ряд причин - пошкодження енергетичного обладнання ворожими обстрілами, ремонт атомних потужностей і значна спека. Секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко в ефірі телеканалу новин розповів про прогнози щодо вимкнень.

“Прогнози, на жаль, поки що стабільні - це відключення, зважаючи на обсяги енергоспоживання, двох та трьох черг. Фактично - світло буде чотири години вдень та чотири години вночі у кращому сценарії”, - зазначив він.

При цьому секретар міської ради вказав на ймовірне покращення ситуації, про яке говорили в уряді. Зазначалося, що очікується вихід з ремонту додаткових енергетичних потужностей атомних електростанцій. 

“Побачимо зміну графіків. Але поки що готуємося до різних сценаріїв, у тому числі до найгіршого, про який нас попереджає ДТЕК - це можливість того, що світло буде загалом чотири години на добу”, - зазначив Володимир Бондаренко.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що наступними днями обмеження електропостачання будуть більш тривалими. Так, 12 липня обмеження діятимуть протягом доби. З 16:00 до 23:00 обленерго застосовуватимуть чотири черги відключень одночасно. У решту годин буде задіяно три черги. Як застосовуватимуть обмеження, детальніше читайте за посиланням.

Нагадаємо, що “Укренерго” скасувало проведення у липні вимірів фактичного рівня споживання електроенергії. Планувалося, що у кожному регіоні добу не будуть обмежувати електропостачання. Коли проведуть виміри, читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися