Світла не буде довго: енергетики розповіли про нову проблему

Відключення світла будуть тривалішими через спеку

В енергосистемі виник великий дефіцит. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію ДТЕК.

У компанії зазначили, що сьогодні в Україні та Європі аномальна спека. Погодні умови дають додаткове навантаження на енергосистему, серйозно пошкоджену ворогом за останні чотири місяці. Особливий дефіцит, за інформацією від “Укренерго” прогнозується з 16:00 до 23:00. 

“Для міста Києва, Київської, Одеської, Дніпропетровської та Донецької області це означає, що відключення світла відбуватиметься також і у світло-сірих зонах графіків”, - уточнили в компанії. 

В “Укренерго” зазначили, що 12 липня обмеження діятимуть протягом доби. З 16:00 до 23:00 обленерго застосовуватимуть чотири черги відключень одночасно. У решту годин буде задіяно три черги.

Генеральний директор YASNO Сергій Коваленко пояснив, що значить відключення декількох черг одночасно. 

“Ми знаємо, що в графіку є темно-сірі слоти (електропостачання немає), світло-сірі слоти (можливі відключення) і білі слоти (постачання є). Також ми знаємо, що в кожній наступній парі груп (або черг, як каже Укренерго) графіки однакові. Тобто 1 і 2 - однакові, 3 і 4 - однакові, 5 і 6 - однакові. Чому і як використовуються світло-сірі слоти? Це залежить від обсягів обмежень”, - зазначив він.

За його словами, якщо потрібно відключити 1-2 групи, то це означає, що відключення відбуватиметься у межах темно-сірих слотів на конкретний момент часу. Тобто, наприклад, якщо у середу з 18.00 потрібно обмежити споживання на дві черги, то за графіками - це відключення 3 і 4 групи.

Якщо потрібно відключити 3-4 групи, то до темно-сірих слотів додаються ще й світло-сірі. Наприклад, якщо у середу з 19:00 потрібно відключити 4 групи, то без світла будуть 3 і 4 групи (темно-сірі зони) і 1-2 групи (світло-сірі зони).

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, як пережити аномальну спеку. 


Джерело: https://t.me/dtek_ua/1685


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися