У Києві відкрилася нова виставка квітів (ФОТО)

Експозиція присвячена 30-річчю Незалежності України

У Києві на Співочому полі Печерського ландшафтного парку відкрилася виставка квітів "У Всесвіті Марії Примаченко". Про це повідомили у Київській міській державній адміністрації, передають "Коментарі".

Експозицію, присвячену 30-річчю Незалежності України, зробили з майже 300 тисяч рослин. Зараз на Співочому полі можна побачити десять квіткових полотен фантастичних персонажів картин Марії Примаченко. Деякі фігури з квітів сягають понад чотири метри у висоту.

У більшості квіткових композиціях поєднали декілька творів відомої української художниці. Її картини експонували на найвідоміших виставках у Канаді, Німеччині, Франції, Чехії та інших країнах світу.

Головним доповненням квіткової виставки на Співочому полі стали фігури балерин в українському національному одязі. Нову виставку квітів на Співочому полі можна відвідати щодня з 10:00 до 20:00 до 19 вересня. 

Окрім того, у Києві біля Офісу президента України у Києві відкрився ігровий артмайданчик, об’єкти якого створили за мотивами робіт української художниці Марії Примаченко. Концепція артпростору — популяризувати відому у світі українську художницю. Він поєднує мистецтво та інтерактивний дитячий майданчик, який є й інклюзивним.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві під час святкування 30-ї річниці Незалежності України продовжать рух метрополітену, також закриють на вхід і вихід деякі станції. В ніч з 24 на 25 серпня столичне метро подовжить графік роботи на дві години. 23 серпня закриють вхід і вихід станцію метро "Золоті Ворота" з боку вулиці Володимирська, а 24 серпня з початку роботи й до 13:00 закриють станцію "Майдан Незалежності" і перехід на станцію "Хрещатик", поїзди будуть проїжджати без зупинки. Крім цього, 24 серпня з 08:00 до 13:00 буде закрита станція "Хрещатик" з боку Алеї Героїв Небесної Сотні.

Нагадаємо, під Києвом з’явився рекордний герб України. Тризуб, який видно з вікон літаків, знаходиться неподалік міжнародного аеропорту "Бориспіль". Герб України висіяли з понад 406 тисяч насінин. Державний символ 138 метрів завширшки та понад 245 метрів завдовжки. Його площа становить понад 338,5 квадратних метрів. Герб велетенських розмірів визнали національним рекордом України.

Читайте также