Найкращі традиції: у Пирогові покажуть весілля наших прадідів

Будуть представлені колективи з Черкащини, Київщини, Вінниччини, Чернігівщини та Хмельниччини

В суботу, 18 вересня 2021 року з 13:00 в Національному Музеї народної архітектури та побуту України "Пирогово" відбудеться свято "Осінь весільна". Фольклорні колективи покажуть різноманітні весільні обряди. Про це пише видання "Київ Вечірній".

Так, будуть представлені колективи з Черкащини, Київщини, Вінниччини, Чернігівщини та Хмельниччини. Серед обрядів покажуть такі, як сватання, випікання та прикрашання короваю, розплітання коси, приїзду молодого, зустрічі невістки, викуп та покривання молодої тощо.

Крім того, на експозиції "Середня Наддніпрянщина" влаштують виставку-продаж весільного печива (короваї, шишки, пташки, голуби) тощо та різних товарів для наречених.

“Усіх охочих ми пригостимо весільною випічкою привезеною з різних куточків України. Тут також наші відвідувачі матимуть змогу придбати весільну атрибутику виготовлену народними майстрами (весільні рушники, віночки, ікони, прикраси, весільний народний одяг) тощо. Вас радо навчать виготовляти весільну витинанку, ляльку-наречену, розписати весільних птахів та сплести барвінковий вінок", - зазначали представники Музею.

Як писали раніше "Коментарі", генеральний директор Національного експоцентру (ВДНГ) Євген Мушкін розкрив подробиці проекту будівництва президентського університету, який анонсував глава держави Володимир Зеленський.

 За словами Пушкіна, створення "Президентського університету" на ВДНГ, про який повідомив Володимир Зеленський, було заплановано ще у 2017 році під час розробки концепції центру на 40 років. Тоді її представили громадськості, захистили та затвердили. Він зазначив, що розвиток центру передбачено в дев'яти напрямках, одним з яких є утворення. Весь освітній функціонал, за його словами, сконцентрований в одному умовному кластері. Гендиректор ВДНГ сказав, що на 16 гектарах території центру вже йде відповідна забудова, а сам документ концепції передбачає, що ядром даного кластера буде саме університет.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Інга

13 вересня 2021, 19:52

Ми купували весільну атрибутику старовинну, ледве знайшли на Віоліті, зате вечірка вийшла в етностилі. Таке варто ще раз пережити

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися