Пам'ятник борщу: кияни обирають місце

Серед найпопулярніших - Житній ринок, Поштова, Контрактова площі тощо

Мешканці Києва запропонували місця для встановлення майбутнього пам'ятника борщу. Нагадаємо, його встановлюють з метою розвитку гастротуризму в Україну та увіковічення національної української страви.

Як повідомив ініціатор встановлення скульптури, шеф-кухар Євген Клопотенко, міщани запропонували власні варіанти місця розташування скульптури.

Серед найпопулярніших - Житній ринок, Поштова, Контрактова площі, Бессарабка, парк імені Тараса Шевченка, Арка дружби народів тощо. Про це повідомили в Київській міській раді.

 "Нашу ініціативу підтримали кияни – це показує, що арт-об’єкт є цікавим для місцевих жителів. Я вдячний усім людям, які запропонували свої варіанти локацій для встановлення скульптури. Борщ є українською національною стравою, яку необхідно популяризувати у світі, адже гастротуризм є дієвим інструментом для підвищення привабливості столиці", – сказав Клопотенко.

Незабаром буде оголошено конкурс проєктів серед професійних скульпторів.

Як писали "Коментарі", у Києві встановлять пам'ятник борщу. Таким чином київська влада сприятиме популяризації гастротуризму. Ідею запропонував відомий шеф-кухар Євген Клопотенко.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися