Фестиваль GogolFest пройде не в Києві

Організатори вирішили перенести місце проведення міжнародного фестивалю GogolFest

Пандемія коронавірусу і пов'язані з нею карантинні обмеження серйозно вплинули на культурне життя Києва. Так, як відомо, замий великий фестиваль східної Європи Atlas Weekend в цьому році скасували через ситуацію з коронавирусной інфекцією. А от фестіваль сучасного мистецтва GogolFest вирішили перенести з столиці у передмістя. В цьому році прийме гостей Фастів. Так що всіх бажаючих кличуть туди 19-20 вересня. Про це повідомив оргкомітет і Фастівська міськрада. Фестиваль буде включати в себе кілька програм: театральну, музичну, візуальну, освітню, дитячу і нічну. В рамках події відвідувачі зможуть насолодитися показами протягом двох днів і однієї ночі. У числі хедлайнерів хочуть представити відомих артистів, які вже певний час працюють за кордоном. Їх імен не називають, оскільки з деякими переговори ще не закінчені і про участь говорити поки рано.

Про карантин теж не забули, тому кількість присутніх буде обмежено, а за дотриманням маскового режиму та дистанції будуть стежити.

Фестиваль вирішили провести в центрі міста - на площі Перемоги. Там встановлять сцену і відомий символ у вигляді маски Гоголя. Її вже привезли з Києва. Також заходи пройдуть у Палаці культури, краєзнавчому музеї та на території колишнього військового містечка. Остання локація залишиться і після завершення фестивалю, щоб місцеві художники могли проявити свою креативність.

Театральну зону розмістять у Палаці культури. Глядачам покажуть чотири театральні постановки, які ставляться до сучасного театру. Організатори припускають, що до участі вдасться залучити і один зарубіжний театр.

Як повідомляв портал "Коментарі", організатори щорічного київського музичного фестивалю RadioDay free open air прийняли рішення перенести захід у 2020 році через поширення пандемії коронавірусу Covid-19.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися