У Києві відбудеться міжнародний фестиваль мистецтв

Експозиція триватиме з 14 до 17 жовтня

У Києві цього тижня відкриється міжнародний фестиваль мистецтв "Київський розпис". Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію столичної мерії.

Відкриття експозиції робіт художників та майстрів декоративно-прикладного мистецтва та традиційних предметів побуту заплановане на десяту ранку 14 жовтня. Виставку відкриють у фоє культурно-мистецького комплексу "Співоче поле". Організатором виступає Київський міський центр народної творчості та культурологічних досліджень.

Виставка триватиме з 14 до 17 жовтня. На експозиції можна буде побачити роботи, які нещодавно передали від картинної галереї імені Григорія Синиці Національного технічного університету України "КПІ імені Ігоря Сікорського". Також експонуватися будуть роботи 70-х – 90-х років XX століття дитячої експериментальної студії народного розпису "Оранта". У цих творах використовували спеціальну методику пробудження художньої етногенетичної пам’яті людини за розробками мистецтвознавця Григорія Мєстєчкіна — сподвижника відомого українського художника Григорія Синиці.

У день відкриття виставки опівдні проведуть святковий концерт. Захід присвятили одразу трьом святам — Дню захисників і захисниць України, Покрови Пресвятої Богородиці та Дня українського козацтва. Програму можна буде побачити на святковій сцені Співочого поля.

Гостям фестивалю "Київський розпис" запропонують долучитись до створення демонстраційного панно. Під час заходу організатори обіцяють гостям не тільки концерти, а ще й презентації, воркшопи, майстер-класи з виготовлення подарунків і сувенірів, а також конкурси.

Нагадаємо, у київському парку Співоче поле працює виставка хризантем під назвою "Історія кохання". Квіткові композиції на любовну тематику створили з понад мільйона бутонів хризантем. З 1 жовтня на Співочому полі можна побачити квіткові фігури про космічну любов, варіації жуйок "Love is", плюшевих ведмедиків Teddy, човен у тунелі любові, закоханих єдинорогів та Купідона.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, де у Києві можна відвідати виставку сталевих фігур персонажів фантастичних фільмів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися