У Києві реконструюють алею 1980 року

На реконструкцію Пейзажної алеї витратили 123 мільйони гривень

У Києві почалася реконструкція Пейзажної алеї. Планують зміцнити схили, реконструювати підпірні стіни, підсвітити артоб'єкти та відремонтувати пошкоджені скульптури. Про це розповів сайт "Сьогодні", посилаючись на слова заступника голови Київської міської державної адміністрації Олександра Густєлєва.

Нагадаємо, сама алея була створена в 1980 році архітектором Авраамом Мілецьким. За проєктом вона мала стати частиною історичного заповідника "Стародавній Київ". Але лише у 2009 році був відкритий казковий дитячий сквер. Всі експозиції на Пейзажній алеї виконані мозаїкою, ідея їх створення прийшла українській художниці Ользі Кондрацькій, а втілював все це в життя скульптор Костянтин Скретуцький. Гроші на облаштування Пейзажної алеї збирали люди, які жили поряд.

"Ми хочемо навести порядок на Пейзажній алеї, щоб вона стала частиною єдиного пішохідного туристичного маршруту. Ми замінимо тут всі комунікації, зміцнимо підпірні стінки, повністю буде замінено освітлення", – розповів Густєлєв.

Унікальні об'єкти на Пейзажній алеї підсвітять. Завдяки цьому вони будуть по, новому виглядати у вечірній час. Більше того, щоб відремонтувати пошкоджені скульптури, запрошуватимуть до проведення ремонту авторів самих робіт.

За даними сайту публічних закупівель prozorro на реконструкцію витратили 123 мільйони гривень.

Раніше "Коментарі" розповіли про мечеть в центрі Києва.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися