Стало відомо, як виглядатиме ВАКС: є переможці конкурсу

Архітектурна концепція проєкту переможців втілює в собі символи змін і реформ

Конкурсна комісія з архітекторів  Києва, Львова та Харкова, а також представника Антикорупційної ініціативи ЄС та представника Вищого антикорупційного суду визначила переможця конкурсу на найкращий проєкт "Нове будівництво корпусу Вищого антикорупційного суду по проспекту Перемоги, 41, у місті Києві". Про це повідомили у пресслужбі ВАКС.


Переможцями стали Олександр Пінчук, Михайло Корсак та В’ячеслав Стецюк. Вони отримають премію 60 тисяч гривень.

 picture


Архітектурна концепція проєкту переможців втілює у собі символи змін і реформ.


Верхній блок будівля буде зведений зі скла та металу – знову ж таки, символ реформи та інновацій. А нижній блок оздоблений гранітом.

 

Друге місце здобули архітектори Максим Шульга, Іванна Шульга, та Микола Мальований. Вони отримають приз у розмірі 40 тисяч грн.

 

В  серпні 2021 року Вищий антикорупційний суд спільно з Антикорупційною ініціативою EUACI оголосили про початок прийому документів на Всеукраїнський закритий архітектурний конкурс на кращу пропозицію "Нове будівництво корпусу Вищого антикорупційного суду по проспекту Перемоги, 41, у місті Києві". Конкурс проводився з липня по жовтень 2021 року.

 

Як писали "Коментарі", Київський апеляційний суд залишив без розгляду скаргу на рішення про заборону реконструкції будівлі "Квіти України". Скаргу подали представники товариства "Квіти України".


Вони просили скасувати заборону на виконання робіт з будівлею. Товариство планує подати касаційну скаргу.   Архітектор будівлі Левчук Микола заявив, що "задоволений неупередженим рішенням суду". Натомість як повідомив адвокат та представник товариства "Квіти України" Олександр Климчук, організація планує подавати конституційну скаргу на рішення суду.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися