Подія вихідного: дня у музеї з левами у Києві безкоштовний вхід

Сьогодні кияни зможуть насолодитися відвідинами Національного художнього музею безплатно

Остання неділя місяця, 31 жовтня, дарує киянам чудову нагоду відвідати Національний художній музей на вулиці Грушевського, не заплативши і гривні.

Тут для мешканців та гостей столиці представлена постійна виставка музею, представлена проєктом "Тат, шолом тисне, Сучасне мистецтво в колекції NAMU" та інсталяцією "Обіймай", створеною Монікою Джоржинською та Ладою Наконечною.

Також сьогодні, о 12:00 відбулася мініекскурсія у світ графіки під час заняття під назвою "Візуальний алфавіт". Цей захід розрахований на дітей віком від 6 до 8 років. Під час заняття юним слухачам буде представлено багато графічних творів, що належать до експозиції музею. Сюди ж входить серія офортів "Живописної України" щодо Тараса Шевченка та малюнків Георгія Нарбута. Також малюки познайомляться з цікавими фактами про цих творців та насолодяться виконанням цікавих завдань та здійсненням нових відкриттів. Вартість мінікурсу становитиме 130 гривень з урахуванням усіх необхідних матеріалів.

О 14:00 заплановано проведення майстер-класу "Форма та колір", в якому можуть взяти участь діти та підлітки. Тут учасникам буде запропоновано знайти натхнення для створення творів у тонах осені.

У ході заняття учасники зможуть створити композиції шляхом дослідження форм та кольорів шляхом техніки монотипія.

Вартість складає 150 грн з особи та в ці гроші входить вартість розхідників для заняття.

Також о 14:00 відкривається мінікурс про виставку, що базується на сучасному мистецтві. Кураторську екскурсію буде проведено Ганною Алієвою на прикладі виставкового проєкту "Тату, шолом тисне". Для дорослих вартість екскурсії складе 200 гривень, а для пенсіонерів, студентів і школярів вартість буде вдвічі меншою.

О 16:00 відвідувачі можуть насолодитися лекцією про еволюцію у пізньорадянському житловому будівництві, її архітектурному та соціальному аспектах. Лев Шевченко та Павло Федоров повідають відвідувачам тонкощі процесу проєктування та функціоналу житлових споруд. Якщо ви пройшли попередню реєстрацію, ви можете потрапити на лекцію безплатно.

Раніше ми також писали про відкриття у Києві ювілейної виставки "Агапе. Love".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися