У Києві відкрили величезне керамічне панно

ВДНГ "притулив" у собі арт-об'єкт у вигляді панно "Вікна". Як створювався шедевр – читайте у матеріалі.

У Київському ВДНГ розташувався новий арт-об'єкт "Вікна", виконання якого було ініційовано двома керамістами від резиденції Gudenky, одна з яких – Тетяна Максимчук, другий – В'ячеслов Гуденко. Цим дуетом до створення панно були залучені керамісти та діти з усієї України, які спільною працею зробили великий арт-об'єкт. "Вікна", як вважають самі організатори, є чудовим прикладом того, як можна перетворити урбаністичні простори з креативом, а також яскраво демонструє творче об'єднання різних частин України.

Ідея проекту звучить так: через вікна на панно представлений тонкий зв'язок людей із навколишнім середовищем, соціумом. Також вікна – це своєрідне уособлення кордону між зовнішнім та внутрішнім, їх зв'язки. Кожним вікном уособлено різне мислення, різне бачення та тисячі очей, які дивляться на життя свозь певну призму.

У вересні 2021 був завершений випал панелей для панно, який відбувався протягом двох діб при температурі від 1250 до 1280 градусів.

До проекту приєдналося 300 малюків-мешканців 16 міст, сіл, СМТ та інших населених пунктів України та 17 людей, які мають досвід у роботі з керамікою . Спільними зусиллями їм удалося створити 350 неповторних плит, з яких було сформовано панно. Його площа становила 27 квадратних метрів.

Презентацію артоб'єкта було доповнено виступом Тетяни Максимчук та В'ячеслава Гуденка, а також Марії Бурмаки.

Нагадаємо: раніше ми писали про те, що Кличко та посол Німеччини відкрили нову художню композицію у стилі тейп-арт.

 




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Какашккэа

4 листопада 2021, 18:18

Панно гамно

Какашккэа

4 листопада 2021, 18:18

Панно топ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися