"Київського кита" з переробного пластику внесли до Книги рекордів України

"Київський кит" - найбільша скульптура з переробного пластику в Україні

У середині вересня на території Національного комплексу "Експоцентр України" ("ВДНГ") встановили унікальну скульптуру під назвою "Київський кит", виготовлену з переробного пластику.

"Київський кит" — найбільша скульптура із переробного пластику в Україні та перша експозиція, яка за допомогою інтерактивного освітлення відображатиме стан забруднення повітря. Для створення фігури учні 25 столичних шкіл та дорослі кияни зібрали понад тонну пластику.
"Київський кит" став першою в Україні інтерактивною скульптурою із переробленого пластику. І таким чином скульптура потрапила до Книги рекордів України.

Як повідомлялося, автор скульптури "Київський кит" Валерій Коршунов відомий соціальними та культурними проектами у Чорнобилі. Серед його робіт - найбільша в Україні діджитал-скульптура "Чорнобильське сяйво" на станції радіолокації "Дуга". Скульптурою "Київський кит" хочуть привернути увагу українців до екології, зокрема до сортування та переробки сміття. На фігурі з переробленого пластику встановили інтерактивне підсвічування. Вона підключена до системи моніторингу стану забруднення повітря та води. Крім того, система враховує кількість опадів, пори року, календарну дату та фази місяця. Через це 12-метрова скульптура кита та її оточення постійно змінюватимуться візуально.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися