Український серіал про життя бездомного у Києві з'явився на Youtube

Фільм знято професійною кіностудією за благодійні кошти

Мінісеріал з п'яти серій називається "Заново". Знімальна група працювала над ним протягом півроку. Кожна серія триває 6-8 хвилин. У листопаді вони завантажені на Youtube для вільного перегляду.

Головний герой фільму – 57-річний Володимир, який п'ять років жебракував на вулиці. Місця, де йому довелось побувати, стали локаціями для серіалу – вокзал "Київ-пасажирський", мікрорайон Дарниця, міста у Запорізькій області Токмак та Ботієве.

Автори фільму починають з оповіді про те, як чоловік опинився без грошей та документів у столиці. Причина – випадкова зустріч з непорядними людьми, від якої не застрахований ніхто. 

Протягом серіалу Володимир особисто розказує свою життєві історію. Глядачі зблизька побачать, що бездомні їдять, де вони ночують, як гріються. 

Врешті поневіряння одного бездомного закінчились – він зміг повернутись додому. Творці серіалу сподіваються, що глядачі зможуть побачити живих людей у "волоцюгах", яких зазвичай намагаються не помічати. 

Серіал був створений завдяки ідеї, згенерованій членами благодійної організації "Життя буремне" (Suka Zhizn), фінансували зйомки Zagoriy Foundation. 

Між тим Держкіно України повідомляє про долю одного з фільмів, який отримав часткове державне фінансування – містичний трилер "Її б звали Марта", режисером якого є Даша Трегубова. Фільм став переможцем 14-го пітчингу, що проводився восени 2020 р. Сума коштів, яку виділила держава, складає 20 млн грн., ще майже 5,5 млн надають словенські партнери. 

Відділення Держкіно у структуру, окрему від Міністерства культури, стала причиною заяви про відставку міністра Олександра Ткаченка. 

Видання "Коментарі" раніше повідомляло, що яке майбутнє чекає київський кінотеатр "Братислава".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися