Коли у Києві можна буде платити за наземний транспорт банківською картою

Банківська карта - зручний спосіб розрахунку, яким зможуть скористатись і кияни, і гості міста

Оплата проїзду в наземному транспорті Києва за допомогою банківської карти досі була неможлива.

Петро Оленич, заступник голови КМДА, повідомив ЗМІ, що новий спосіб оплати з'явиться у столиці у першому кварталі нового 2022 року. 

Наразі доробляється функціонал нової системи. Наразі працюють над можливістю оплатити проїзд, не використовуючи смартфон.

Час, протягом якої відбувається валідація банківської карти, складає 3-4 секунди. Транспортна карта спрацьовує на порядок швидше – за 0,3 с. Чиновник зауважує, що така помітна різниця у "час пік" може бути критичною: виникне черга і пасажирам буде незручно.

Наразі у наземному транспорті жителі столиці розраховуються виключно цифровим способом – паперові квитки скасовані. Електронні квитки купуються за допомогою транспортних карт або QR-квитків.

Придбати транспортні карти можна у спеціальних Т-кіосках, яких у столиці 322. Термінали самообслуговування для їхнього поповнення розташовані на зупинках громадського транспорту (198 шт.) та на усіх станціях метрополітену (304 шт.), нагадує міська влада. Для поповнення коштів використовуються також термінали EasyPay, яких у Києві 1800. 

QR-квитки – особливий вид розрахунку за допомогою QR-коду. Ці квитки можна придбати у касах на станціях метрополітену або згенерувати у спеціальному додатку "Київ Цифровий".

Усі точки для купівлі та поповнення транспортних карт можна побачити онлайн – за посиланням.

Видання "Коментарі" нагадує, що деякі маршрути автобусів у Києві останнім часом дещо змінились. Зокрема, це сталось з маршрутом до станції метро "Харківська".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися