У Києві нагадали про штрафи за самовільну вирубку ялинок та сосен

Комунальники попередили громадян про адміністративну відповідальність

У Києві напередодні новорічних свят посилили охорону хвойних дерев. Про кампанію із запобігання самовільним вирубкам розповіли у комунальному об’єднанні "Київзеленбуд", передають "Коментарі".

Столичні комунальники посилено охороняють ялинки, сосни, туї, а також кипариси та ялвці. Щоб вберегти дерева від нищення у скверах, парках та лісах Києва їх обробляють спеціальними розчинами. Це хімічні речовини, які у теплому приміщенні виділяють дуже неприємні стійкі запахи та можуть спричинювати алергічні реакції.

Також у "Київзеленбуді" нагадали, що за самовільну вирубку або пошкодження дерев загрожують штрафи. Їх сума залежить від діаметру стовбура. За кожне зламане або зрубане дерево доведеться заплатити від 545 до 2465 гривень. крім того, за кожне дерево доведеться сплатити штраф від 510 до 1020 гривень.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві з 15 до 31 грудня працюватимуть офіційні майданчики із продажу живих новорічних дерев. Таких локацій у столиці майже дві сотні. Перелік можна подивитись за посиланням.

Читайте також, як вибрати ідеальну ялинку на Новий рік.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися