Як вибрати ідеальну ялинку на Новий рік: лайфхаки та підказки

Правильна новорічна ялинка – запорука чарівної атмосфери справжньої зимової казки, тому ми підібрали кілька підказок, які допоможуть вам зробити правильний вибір.

Правильна новорічна ялинка – запорука чарівної атмосфери справжньої зимової казки, тому до її вибору потрібно поставитися з належною відповідальністю.

Насамперед потрібно точно знати, яка саме ялинка прикрашатиме будинок у новорічні свята: натуральна чи штучна і при подальшому виборі відштовхуватиметься від цього з урахуванням особливостей обраного варіанту.

Якщо вибір зроблений на користь натурального дерева, варіанта є три: ялиця, сосна і ялина звичайна. За традицією українці найчастіше вибирають ялинку: вона чудово пахне, має гарні голки, та й загалом є звичним варіантом. Другий, чи не найпоширеніший варіант – сосна. Цей вид коштує відносно дешево, а натомість витрачених грошей ви отримаєте прекрасне дерево, гілки якого прикрашені тонкими і довгими хвоїнками, за рахунок яких колотиметься сосна буде менше, а на вигляд здаватиметься більш пухнастою, ніж ялина. Запах у сосни також приголомшливий, але є одне "але": він походить від смоли, яка в теплі виділяється у великій кількості і може зіпсувати килим або підлогу під ялинкою, якщо капне на нього.

З усіх представлених на ринку варіантів новорічних ялинок найдорожчою є ялиця: цей вид хвойних дерев має довгі смарагдово-зелені голки, які надають гілкам пишноти, а вколотися ними практично неможливо. У теплі та затишку квартири чи будинку ялиця протримається довше сосни чи ялинки, проте вона зовсім не підійде для любителів насиченого аромату хвої у новорічні свята, оскільки він від дерева майже не виходить.

Коли вибір на користь ялинки, сосни або ялиці зроблено, виникає питання, коли ж купувати новорічне дерево. Є люди, які вважають, що ставити ялинку раніше, ніж за 3-5 днів до свята безглуздо, адже вона може просто не дожити. Інші вважають, що купувати ялинку варто раніше, адже до Нового року з моменту зрубу (приблизно 1 місяць) продавці зберігатимуть її на холоді та без води, що зменшує шанси на її збереження при попаданні в домашнє тепло. Правильної відповіді тут немає, а єдине, що ми можемо порадити – не затягуйте з покупкою, адже чим менше часу залишається до Нового року, тим більше людей купує ялинки. Це означає, що ближче до свята доведеться купувати те, що лишилося. Також важливо, щоб покупка дерева припадала на добу з хорошим денним освітленням.

Наступний найважливіший етап: заміри. Для того, щоб ялинка гармонійно вписалася в інтер'єр, була помітною, але й не підпирала верхівкою стелю, а головне – не займала половину кімнати, важливо спочатку оцінити площу, в яку вона впишеться. Тому перед походом за новорічним деревом краще зробити заміри кімнати та відштовхуватися при виборі від них.

Крім того, при покупці ялинки важливо подбати про власний комфорт. Оскільки навіть найменші ялинки мають якийсь обсяг гілок і властивість колоти хвоїнками, найкраще купувати їх ближче до будинку.

Крім розміру та виду дерева важливо також подбати про його якість. Визначити ту саму ідеальну ялинку можна насамперед за гнучкістю гілок. Для того, щоб зрозуміти, наскільки свіжа ялинка і водночас переконатися, що вона простоїть довго, досить просто зігнути невелику гілочку. Якщо вона не тріснула під час згинання, значить, у ній достатньо рідини – ялинка свіжа.

Ще один показник свіжості - відсутність хвойок, що випадають. Якщо ви проведете рукою по гілці і не виявите голок на своїй руці, значить, ялинка не сиплеться в перший день після покупки.

Характерний аромат хвої також відіграє велику роль при виборі: сухі голки несвіжої ялинки не пахнуть, оскільки рідина вже вивітрилася.

І останній фактор: якість і розмір стовбура дерева: він не повинен бути надто тонким, а кора в нормі буде чистою, на ній не буде видно плісняву і темні плями. Єдина субстанція, яка виступатиме на стовбурі в нормі – це смола.

Як ми вже сказали, другий, не менш популярний варіант ялинки на новий рік – штучна ялинка. Вона хороша тим, що прикрашатиме вашу квартиру не один рік, що значно заощадить кошти, а також збереже дерева.

При виборі штучної ялинки потрібно переконатися, що матеріал, з якого вона виготовлена, безпечний. Для цього просто попросіть у продавця сертифікат, що підтверджує якість матеріалу: це збереже ваше здоров'я та здоров'я тварин та членів вашої родини.

Наступна характеристика - тип матеріалу: сьогодні найчастіше у виробництві штучних ялинок використовується волосінь, м'який пластик, ПВХ та оптоволокно.

Ялинки з ПВХ-плівки є найбюджетнішим матеріалом, проте потрібно з відповідальністю та обережністю поставитися до її зберігання, щоб вона вціліла до наступного року.

Ялинки з ліски обійдуться дещо дорожче, але й виглядатиме вона краще за рахунок пухнастих штучних гілок. Єдиний мінус - відсутність подібності до справжньої ялинки.


Ще один варіант – ялинка з м'якого пластику. Коштувати вона буде дорожче, ніж дерево з волосіні або ПВХ, але зберігати її легше, а водночас вона справді дуже схожа на справжню ялинку, тільки ще пухнаста.

Оптоволокно є тим самим варіантом, який подарує відчуття справжньої казки: за трохи більшу вартість, ніж інші варіанти, ви отримаєте ялинку, яка вбрає себе сама: досить просто підключити її до мережі, як вона почне світитися.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, якою буде ялинка на Софійській площі на Новий рік 2022 року.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


продавец

21 грудня 2021, 22:10

А раньше мы и такими https://violity.com/auction/1951-prochie-novogodnie-i-rozhdestvenskie-atributy?show_type=1

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися