За 19,6 млн грн. В Києві «розберуться» з 200 археологічними предметами

На відповідні цілі в Програмі передбачено 19,6 млн грн.

Відповідно до Міської цільової програми "Охорона та збереження культурної спадщини м. Києва на 2022-2024 роки" Департамент охорони культурної спадщини та Центр консервації предметів археології заплановали  протягом 2022-2024 років відреставрувати, законсервувати та передати до музеїв понад 200 археологічних предметів різних категорій.

На відповідні цілі в Програмі передбачено 19,6 млн грн.

У документі також зазначається, що здійснення пам’яткоохоронної діяльності на об’єктах археологічної спадщини м. Києва в останні роки мало несистемний характер, що було зумовлено організаційними недоліками та недостатнім рівнем фінансування.

Наслідком цього стало скорочення кількості повноцінних пам’яткоохоронних заходів на об’єктах археології, зменшення обсягів реставраційно-консерваційних робіт щодо археологічних предметів, тощо.

Дуже важливим є те, що заходи програми на 2022-2024 роки передбачають проведення консервації, реставрації та музеєфікації археологічних предметів м. Києва.

 Як писали "Коментарі", вже 2022 року в українській столиці планують розпочати будівництво Музею Майдану, який не почали зводити за останні вісім років

За її словами, окреме приміщення так і не було створено за кілька років, проте музей знаходиться на заваді створення. Сьогодні "музей" розташований у Виставковому центрі, проте він має бути потужним інформаційним центром. Засуджувалося багато локацій, де можна було розмістити такий музей, вона висловила сподівання, що будівництво розпочнеться вже 2022 року.


 

Читайте также