У Києві почнуть будувати Музей Майдану: названо терміни

У столиці вже наступного року планують розпочати будівництво Музею Майдану

Вже 2022 року в українській столиці планують розпочати будівництво Музею Майдану, який не почали зводити за останні вісім років. Про це повідомила заступник директора Музею Майдану Ольга Сало в ефірі телеканалу "Новини Live".

За її словами, окреме приміщення так і не було створено за кілька років, проте музей знаходиться на заваді створення. Сьогодні "музей" розташований у Виставковому центрі, проте він має бути потужним інформаційним центром. Засуджувалося багато локацій, де можна було розмістити такий музей, вона висловила сподівання, що будівництво розпочнеться вже 2022 року.

Нагадаємо, що у Києві на Майдані Незалежності відкрили вуличну виставку під назвою "Малювана історія Майдану". На експозиції можна побачити графічний роман українського ілюстратора Сашка Комьяхова. Художник демонструє сюжет, вплетений у документальну графіку. Герої роману проходять випробуваннями, які довелося подолати тисячам учасників Революції Гідності на Майдані.

Автор експозицій втілив у картини обставини, в які потрапляли протестувальники, архітектуру наметового містечка та сотні деталей Майдану. "Через історію київської родини виставка розповідає про ключові етапи Революції Гідності. Анотації з історичними екскурсами та фактами, хронологія подій, ілюстративний супровід дозволять поринути у контекст Майдану, краще зрозуміти хід його історії", - повідомляють організатори.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса непридатна для експлуатації.

Також читайте про можливе подорожчання проїзду в київському метро.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися