У Києві пройшла хода на згадку про Героїв битви під Крутами

Активісти поклали квіти до пам'ятного хреста Героям Крут на Аскольдовій могилі

У суботу, 29 січня, Україна вшановує пам'ять Героїв битви під Крутами. Активісти та представники громадських і патріотичних організацій взяли участь у заходах. На акції у Києві зібралося кілька сотень людей із прапорами, транспарантами, малюнками та квітами.


Проходом пройшли від вулиці Інститутської до Аскольдової могили. Саме біля Аскольдової гори поховали 28 воїнів, які віддали своє життя у бою під Крутами.


Активісти поклали квіти до пам'ятного хреста Героям Крут на Аскольдовій могилі. Священники відслужили панахиду за загиблими.


Понад 100 років тому, 29 січня 1918 року, відбулася легендарна битва під Крутами, яка була справжнім символом мужності та рішучості, хоробрості та непокори духу українців у боротьбі за власну державу, її становлення, автономність і незалежність.


Напад ворога на Київ тривав довгі чотири дні, що дало змогу уряду УНР на переговорах у Бресті вперше за більш ніж 150 років отримати міжнародне визнання України як незалежної та рівноправної держави.


Попри нечисленність крутян на шляху російської та більшовицької орди встала міцна стіна відданості та героїзму.


Сьогодні захисники України демонструють спадковість українських військових традицій і перемог, показують героїчне минуле українського народу та вражають своїм патріотизмом, самовідданістю та досвідом навіть військовослужбовців закордонних країн.


День Героїв Крут – це пам'ять славних синів українського народу та визначних подій Української революції 1917-1921 років.


День пам'яті героїв Крут почали вшановувати 29 січня 2007 року.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


андрей

29 січня 2022, 17:00

Обратно бандэро-фашисты маршируют по улицам помойки под названием куев!

Аделя

29 січня 2022, 16:56

Світла пам"ять героям Крут... Пам"ятаємо їх подвиг та схиляємо голови перед їх мужністю!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися