Скульптури і нічні пейзажі: на що подивитися в картинній галереї

В Національному музеї на Терещенківській діють дві творчі виставки

У Музеї кияни можуть подивитися на дві виставки: "Ніч…відблиск часу" та "Відкриті фонди. Класики сучасного мистецтва". Про це повідомляють в прес-службі Національного музею "Київська картинна галерея".

До 6 лютого ще можна переглянути експонати виставки постмодерністського мистецтва "Відкриті фонди. Класики сучасного мистецтва". Серед яких: картини, скульптури. Вартість повного квитка – 80 грн; пільгового – 40грн.

Інша виставка - міжмузейний проект експонуватиметься до 14 лютого. Організатори - Національний музей "Київська картинна галерея" благодійний фонд "Фундація КУЛЬТАУРА". Виставка присвячена 100-річчю музею. Відвідувачі зможуть насолодитися пейзажними та графічними творами таких художників, як Тарас Шевченко, Анатолій Криволап, Архип Куїнджі, Микола Глущенко, Григорій Світлицький.

Серед експонатів виставки - кращі художні твори трьох столичних музеї та з приватних колекцій, об'єднані темою нічних пейзажів. Цей напрямок не надто розвинений і популярний серед українських художників. Однак організатори відібрали приклади таких картин митців різних років для того, щоб гості змогли прослідкувати, як змінювалися манери зображення природи вночі.

На виставці багато творів Анатолія Криволапа, який розвиває напрямок нічного пейзажу та створив картини спеціально для цього проекту. За його словами, на таких картинах краще прослідковується зміна технічних засобів живопису художників різних століть.

Вартість повного квитка – 100 грн; пільгового  – 50грн.

Графік роботи виставок: щоденно, крім понеділка та четверга з 10:00 – 17:45 (каса до 17:00). Адреса музею: Київ, вул. Терещенківська, 9.

Як повідомляв портал "Коментарі", у Києві відбудеться виставка картин Марії Примаченко.

Джерело: https://knag.museum/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися